Het Negende Labyrint

Hier zijn we dan! Eigenlijk nooit gedacht dat ik ooit in mijn eigen stripwinkel zou staan, maar het lot besliste er gelukkig (!) anders over. Toen mijn eigen stripboer Luk van Bloomie’s de deuren sloot om full-time met uitgeverij Daedalus verder te gaan, begon het toch wat te kriebelen. Zou ik dit kunnen/willen doen? Na wat gesprekken en een betere kijk op wat er gebeurt achter de toog was het dan zover. Het Negende Labyrint zou de fakkel van Bloomie’s overnemen.

De naam van de zaak vloeit voort uit twee dingen. De negende kunst van het beeldverhaal is de duidelijkste. Ook het labyrint is uiteindelijk niet zo’n vreemde keuze. Het bestaat al duizenden jaren en is terug te vinden in verschillende culturen wereldwijd. Het stelt de (spirituele) zoektocht in het leven voor. Ik herkende het meteen in m’n eigen zoektocht in de wereld van de stripverhalen. Het zoeken naar de juiste reeks, die tekenaar of scenarist die je telkens weet te bekoren. Het is zo’n boeiende wereld van verhalen lezen en herlezen. Het is aan jou om je eigen weg uit te stippelen en te genieten van elke bladzijde.

Maar in het labyrint wilde ik toch ook wat meer doen dan enkel strips verkopen. Het aanbod wordt geleidelijk aan uitgebreid met comics (zowel Nederlandstalig als Engelstalig) en games (bordspelen, kaartspelen). Ook probeer ik de mensen zich thuis te laten voelen. Je kan altijd eens binnenspringen voor een praatje bij een tas koffie, genieten van een strip op een zonnig terrasje net voor de deur. Persoonlijke begeleiding mag je ook verwachten. Ik wil je graag gidsen doorheen stripland als je op zoek bent naar iets nieuw en deins er niet voor terug om je leeslijstjes bij te houden zodat je geen deel mist van je favoriete reeksen. Vergeet ook niet dat er ‘s vrijdags een avondopening is voor de mensen die door de dag niet tot hier geraken. Een gezellige bedoening met af en toe wat lekkers erbij.

Kom gerust een keertje kijken, een babbeltje slaan. Wie weet vind je wel een nieuwe schat in Het Negende Labyrint.